Magdalenka

4.5 (179 ocen)

puszysty, delikatny i smaczny do niedzielnej kawki.

Składniki:

  • 3 paczki herbatników
    1 opakowanie kremu karpatka
    1 puszka mleka skondensowanego ,, kajmak''
    0,5 l śmietany kremówki
    2 sztuki śnieżki na mleko
    3 łyżeczki żelatyny
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery

Magdalenka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na spód blachy do pieczenia układamy herbatniki.
  • 2. Krem karpatki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Z 0,5 l śmietany kremówki, 2 sztuk śnieżki i 3 łyżeczki żelatyny ubijamy bitą śmietanę.
  • 3. Na herbatniki wykładamy kajmak następnie herbatniki, krem karpatka, herbatniki i bita śmietana.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować