Makaron naleśnikowy z granatem i twarogiem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny makaron z naleśników podany na słodko.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • MAKARON NALEśNIKOWY::
    - mleko 2%: 0.5 szklanki
    - woda: 0.5 szklanki
    - mąka pszenna: 0.75 szklanki
    - Jajko całe: 1 sztuka
    - olej: 1 łyżka
    DODATKI;:
    - twaróg półtłusty w kostce: 4 plastry
    - granat: 1 sztuka
    - płatki migdałowe: 2 łyżki
    - miód wielokwiatowy płynny: 4 łyżki

Makaron naleśnikowy z granatem i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce składniki na makaron naleśnikowy wymieszać mikserem.Odstawić na około 30 minut.Usmażyć naleśniki na patelni z obu stron.Gotowe zwinąć w rulonik i pokroić wszystke w paski o grubości ok 1cm. i lekko je rozwinąć.
  • 2. Granat przekroić na pół i wyjąć z niego wszystkie owoce /pestki/.
    Twaróg pokruszyć na drobne kawałki.
    Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni.
    Miód lekko podgrzać w garnku.
  • 3. Makaron naleśnikowy ułożyć na talerze ,posypać owocami granatu,rozkruszony
    twarogiem,płatkami migdałowymi i polać miodem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy