Makaron pappardelle z gulaszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso oczyszczamy, kroimy w niedużą kostkę, posypujemy słodką papryką.
2.Cebulę i czosnek siekamy w drobną kostkę, marchewkę kroimy na małe kawałki.
3.Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, dajemy cebulę i czosnek i chwilę smażymy.
4.Dodajemy mięso i cały czas mieszając chwilę smażymy, dodajemy marchewkę, wszystko posypujemy ostrą papryką, pieprzem, solą i rozmarynem. Zalewamy gorącym bulionem i dusimy aż mięso będzie miękkie.
5.Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu, wykładamy na talerze.
6. Na środek dajemy gulasz. Posypujemy natką pietruszki.
Porady
Zamiast makaronu pappardelle można użyć dowolnego makaronu.
Komentarze