Makaron penne po bolońsku z rukolą

5 (199 ocen)

  • 50 min

rukola nie tylko do sałatki

  • 50 min

Składniki:

  • pół opakowania makaronu Penne
    300 g mięsa mielonego
    garść rukoli świeżej
    pół cebuli
    2 łyżki usiekanego szczypiorku
    250g przecieru pomidorowego
    szczypta czosnku granulowanego
    bazylia
    oregano
    majeranek
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron penne po bolońsku z rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować we wrzątku do miękkości, odcedzić, przelać zimną wodą i odstawić do osączenia w durszlaku.
    Mięso włożyć na patelnię, dodać cebulę drobno posiekaną, przysmażyć , można dodać łyżkę oleju gdyby mięso było bardzo chude. Dodać przyprawy szczypiorek i pokrojoną rukolę, i na koniec przecier pomidorowy, wymieszać i podsmażyć jeszcze ok 5 minut. Makaron włożyć do garnka, dodać sos, wymieszać i podgrzać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować