Makaron penne z tuńczykiem

4.5 (174 ocen)

  • 20 min

Czekają Cię oszczędne wakacje? Jedziesz na kemping i będziesz sama gotować obiady? To idealne danie dla Ciebie! Żaden ze składników nie musi być przechowywany w lodówce, więc możesz zapakować nimi bagażnik i w 20 minut przygotować pyszny, zdrowy obiad dla całej rodziny!

  • 20 min

Składniki:

  • makaron penne (może być też inny ulubiony)
    2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
    puszka kukurydzy
    zielone oliwki
    oliwa z oliwek
    zioła prowansalskie, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Ryba Dania z makaronem

Makaron penne z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaron 1. W osolonej wodzie ugotuj makaron. Możesz użyć makaronu z wczorajszego obiadu.
  • smażenie 2. Na patelni rozgrzej oliwę. Najpierw kilka minut podsmażaj tuńczyka, następnie dodaj kukurydzę i przekrojone na pół oliwki. Dopraw ziołami i solą. Jeśli danie robi się suche, dodaj więcej oliwy.
  • gotowe danie 3. Wrzuć na patelnię ugotowany makaron. Smaż jeszcze kilka minut i na koniec dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Możesz podawać z żółtym serem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Makaron Oliwki Ryby Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować