Makaron prawie po hiszpańsku

4.48 (201 ocen)

  • 15 min

Uwielbiamy kuchnię hiszpańską i bardzo tęsknimy za smakami tego kraju

  • 15 min

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu penne lub świderki, 2 laski kiełbasy zwyczajnej chyba że ktoś dostanie hiszpańskie chorizo, kilka łyżek przecieru pomidorowego, mielona słodka papryka 1 łyżka, olej , sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (201 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron prawie po hiszpańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mocno obsmażona kiełasa 1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Kielbasę kroimy w plasterki ok.5 mm i mocno obsmażamy z obu stron na patelni. Dodajemy dużo papryki słodkiej i kilka łyżek przecieru pomidorowego. Doprawiamy do smaku solą . Mieszamy z ugotowanym makaronem. Danie ma mieć mocny smak paryki słodkiej. Po wierzchu można posypać serem żółtym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować