MAKARON RYŻOWY Z KREWETKAMI

4.5 (174 ocen)

  • 30 min

IDEALNE DANIE NA KOLACJĘ

  • 30 min

Składniki:

  • 200g makaronu ryżowego
    300g krewetek BLACK TIGER (ŚWIEŻE)
    1 marchew
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    1 papryczka chili
    1 łyżka natki pietruszki (posiekanej)
    sól morska, pieprz,
    4 łyżki oliwy
    1/2 łyżeczki curry
    1/2 łyżeczki imbiru
    1 łyżka sosu sojowego
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ryżowy z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. makaron ryżowy ugotuj – jak na opakowaniu i odstaw
  • 2. krewetki obierz i osusz, dodaj do nich 2 łyżki oliwy, curry, imbir, sól morska, pieprz, papryczkę chili – posiekaną, 4 ząbki czosnku przepuszczone przez praskę, 1 łyżkę sosu sojowego, wymieszaj i odstaw na 1/2 godziny, aby smaki się połączyły
  • 3. na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, dodaj posiekaną w kostkę cebulę i marchew, smaż przez około 3 minuty, dodaj krewetki z marynatą i smaż do miękkości przez około 2 minuty
  • 4. na koniec dodaj ugotowany makaron ryżowy, wymieszaj wszystko i chwile podsmaż
  • 5. do tak przygotowanej potrawy dodaj świeżą posiekaną natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować