Przygotuj:
makaron spaghetti
300 g pieczarek
½ puszki groszku konserwowego
1 puszkę tuńczyka w sosie własnym
200 ml śmietany 18%
3 ząbki czosnku
plasterek cytryny
Makaron spaghetti z tuńczykiem i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
2. Kroimy pieczarki, i podsmażamy je na oliwie (solimy, aby wypuściły nadmiar wody oraz skrapiamy cytryną, aby nam nie ściemniały). Do patelni dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, całość smażymy.
3.Następnie dodajemy rozdrobnionego tuńczyka oraz śmietanę Całość chwilę podgrzewamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem (ja dodałam także tymianku).
4. Serwujemy z ugotowanym makaronem, posypując natką pietruszki.
Komentarze