To danie idealne dla początkujących w kuchni lub zapracowanych. Robi się je w 20 minut- wystarczy kilka zwyczajnych składników i mamy pyszny obiad lub kolację.
20 min
Składniki:
*dla dwóch osób
Składniki:
2 szklanki makaronu muszelki (użyłam kolorowych)
200 g pieczarek
1 por (biała część)
2-3 łyżki serka topionego
2 łyżki oleju
sól
pieprz
Makaron w porowo-pieczarkowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki i pora pokroić w plasterki. W rondlu rozgrzać olej i wrzucić warzywa, delikatnie posolić (nie za dużo bo serek jest słony) i dusić mieszając. W tym czasie w osobnym garnku zagotować osoloną wodę i ugotować makaron. Kiedy pieczarki i por będą uduszone dodać do nich serek topiony, przyprawić pieprzem i wymieszać. Ugotowany makaron odcedzić i dodać do rondla, połączyć z sosem.
Komentarze