makaron w porowo-pieczarkowym sosie

0 (0 ocen)

  • 20 min

To danie idealne dla początkujących w kuchni lub zapracowanych. Robi się je w 20 minut- wystarczy kilka zwyczajnych składników i mamy pyszny obiad lub kolację.

  • 20 min

Składniki:

  • *dla dwóch osób
    Składniki:
    2 szklanki makaronu muszelki (użyłam kolorowych)
    200 g pieczarek
    1 por (biała część)
    2-3 łyżki serka topionego
    2 łyżki oleju
    sól
    pieprz

Makaron w porowo-pieczarkowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaron w sosie porowo 1. Pieczarki i pora pokroić w plasterki. W rondlu rozgrzać olej i wrzucić warzywa, delikatnie posolić (nie za dużo bo serek jest słony) i dusić mieszając. W tym czasie w osobnym garnku zagotować osoloną wodę i ugotować makaron. Kiedy pieczarki i por będą uduszone dodać do nich serek topiony, przyprawić pieprzem i wymieszać. Ugotowany makaron odcedzić i dodać do rondla, połączyć z sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy