Makaron (u mnie Capellin,i 1 mała garść)
1 mała cukinia
2 duże cebule
1 duże kurze jajko lub 2 mniejsze
olej rzepakowy do smażenia
sól,pieprz młotkowany z kolendrą (wg. uznania)
Makaron z cukinią,cebulą i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu-odcedzamy.
Cebule kroimy w pół krążki.
Cukinię porządnie myjemy i osuszamy. Za pomocą specjalnego nożyka kroimy ją w długie paseczki (spaghetti).
Na rozgrzanym oleju przesmażamy chwilę cebulę,następnie dodajemy cukinię,lekko solimy i smażymy mieszając do lekkiego zwiędniecia cukinii.
Następnie dodajemy wcześniej ugotowany makaron-mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem z kolendrą. Wbijamy jajko(a) i całość mieszamy do ścięcia się jaj i gotowe.
Podajemy od razu po przygotowaniu posypując jeszcze pieprzem z kolendrą.
Smacznego :-)
Na dwie porcje.
Porady
* danie trzeba porządnie doprawić,ponieważ cukinia jest sama w sobie mdła
Komentarze