Makaron z boczkiem, warzywami i przyprawą toskańską

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne, szybkie i łatwe do wykonania danie!!!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - boczek wędzony: 20 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - mieszanka warzyw (fasola szp, fasola czerw, pomidor, papryka, kukurydza, por): 45 dekagramów
    - sól, pierpz: 1 szczypta
    - przyprawa toskańska (chilli, pap.słodka, majeranek, czosnek, cząber, kolendra): 1 łyżka
    - olej do smażenia: 1 sztuka
    - makaron gniazda nitki: 40 dekagramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z boczkiem, warzywami i przyprawą toskańską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.
  • 2. Cebulę pokroić w kosteczkę, boczek w cienkie paski, pieczarki na ćwiartki. W woku rozgrzać olej, podsmażyć cebulkę, dodać boczek, smażyć ok 5 minut na mocnym ogniu. Wyłożyć boczek z cebulką do miseczki.
  • 3. W tym samym woku podsmażyć pieczarki, przyprawić solą, pieprzem. Jak zaczną puszczać wodę, dodać gotową mieszankę warzyw, dusić ok 5 minut.
  • 4. Dodać boczek z cebulką, wymieszać, przyprawić.

    Całość wymieszać z makaronem. Podać w miseczkach :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek wędzony Cebula Makaron Sól

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować