MAKARON Z BIAŁYM SEREM I WĘDZONYM BOCZKIEM

4.5 (167 ocen)

  • 30 min

Szybko się go robi i szybko zaspokaja głód.Dla tych co nie lubią dużo czasu spędzać w kuchni.

  • 30 min

Składniki:

  • - ok.200 g makaronu (najlepiej świderki lub wstążki)
    - ok.100 g twarogu półtłustego
    - ok.100 g wędzonego boczku
    - tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z białym serem i wędzonym boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonym wrzątku.Nie odcedzać!
  • 2. W międzyczasie boczek pokroić w kostkę i przysmażyć na odrobinie tłuszczu, aż się zrumieni ( można boczek przysmażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu ).
  • 3. Makaron wyłożyć z wody na talerz,dodać boczek po czym wszystko posypać białym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować