Makaron z dynią i pieczarkami

4.5 (197 ocen)

Smaczny i szybki obiad. Makaron w sosie śmietanowym z pieczarkami i dynią.

Składniki:


  • 1 cebula
    2 łyżki oleju
    200 g oczyszczonej dyni
    300 g pieczarek
    250 g makaronu
    150 g śmietanki 30%
    Sól, pieprz
    Gałka muszkatołowa
    1 łyżeczka oregano
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z dynią i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Cebulę obrać, posiekać w kostkę, zeszklić na łyżce oleju.

    Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, wrzucić do cebuli, dodając drugą łyżkę oleju. Smażyć i odparować.

    Dynię pokroić w kostkę, wrzucić do pieczarek.

    Podlać odrobiną wody i dusić aż dynia zmięknie, wlać śmietankę, doprawić solą, pieprzem i gałką. W międzyczasie ugotować makaron, odcedzony wrzucić do sosu, wymieszać i podawać posypane natka pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Makaron Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować