Makaron z faszerowanym pomidorem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Jest to bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu danie.

  • 15 min

Składniki:

  • 200 g mięsa mielonego
    1 mała cebula
    4 pomidory średniej wielkości
    30 listków świeżej bazylii
    20 g pestek słonecznika
    3 ząbki czosnku
    makaron spaghetti dla 4 osób
    sól,pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z faszerowanym pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę siekamy w kostkę i podsmażamy, dodajemy mięso i dalej smażymy, doprawiamy solą i pieprzem.
    Pomidorki myjemy i odcinamy wierzch a następnie wydrążamy miąższ, uważamy aby nie przedziurawić pomidorków. Pomidorki nadziewamy mięsem, przykrywamy odciętym wierzchem i układamy na blaszkę wysmarowaną olejem a następnie wkładamy do nagrzanego do 175C piekarnika na około 15 minut.
    Makaron gotujemy w osolonej wodzie aby był al'dente.
    Listki bazylii, czosnek, słonecznik oraz odrobinę oleju mielimy blenderem na jednolitą masę. Jeśli nam nie chce się to zmielić dolewamy oleju. Gotowe pesto mieszamy z odcedzonym makaronem. Układamy porcje na talerzy w środku układamy upieczonego pomidora i przystrajamy liśćmi bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_12-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować