Jak sezon to nie przepuścimy młodej kapuście :D Danie proste i smaczne.
35 min
Składniki:
400 g makaronu
600 g młodej kapusty
800 g wędzonego kurczaka (podudzia)
1 duża cebula
1 łyżka masła
3 ziarna ziela angielskiego
2 liście laurowe
sól ,pieprz
Makaron z kapustą i wędzonym kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedzamy.
Posiekaną cebulę szklimy na maśle ,dodajemy poszatkowaną kapustę ,sól (1/2 łyżeczki) ,ziele angielskie ,liście laurowe ,zalewamy wodą (100 ml) i dusimy do miękkości kapusty. W razie potrzeby nadmiar płynu odparowujemy. Mięso oddzielamy od kości ,kroimy w dużą kostkę ,dodajemy do kapusty razem z makaronem. Razem podsmażamy 5-7 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Komentarze