Makaron z kiełbasą ze słoika i szpinakiem

0 (0 ocen)

Szybki i pożywny obiad.

Składniki:

  • 150 g makaronu świderki
    3 kawałki mrożonego szpinaku
    1 mała cebulka
    50 g kiełbasy ze słoika
    Majeranek
    Sól
    Czosnek

Makaron z kiełbasą ze słoika i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować według przepisu w wodzie z pół łyżeczki ziarenek smaku. Cebulkę pokroić w piórka i lekko posolić. Kiełbasę pokroić w kostkę. Razem z cebulą i majerankiem wrzucić na patelnie i chwilę podsmażyć. Następnie dodać szpinak i szczyptę czosnku granulowanego. Wszystko razem dusić aż szpinak całkowicie się rozmrozi. Wrzucić na patelnie makaron i wszystko razem wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy