wstążki z kurczakiem i szpinakiem

4.5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

POLECAM

Składniki:

  • 250 g makaronu wstążki
    1 filet z piersi kurczaka
    1 czerwona papryka
    200 g pieczarek
    300 g mrożonego szpinaku
    por zielona część
    250 ml śmietanki kremówki 30%
    sól,pieprz kolorowy grubo mielony,słodka papryka do smaku
    masło
    starty żółty ser
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z makaronem

Wstążki z kurczakiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet, pieczarki i paprykę oczyścić, pokroić w paski,podsmażyć na maśle. Por pokroić w plasterki, dodać do mięsa i warzyw,smażyć przez chwilę, wrzucić szpinak i dusić do odparowania wody.Wlać śmietankę doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Dusić 5 minut.
  • 2. Wszystko połączyć z ugotowanym makaronem (makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu). Posypać żółtym serem.Podawać zaraz po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować