Makaron z jarmużem i serkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

pyszny makaron z nutą czosnku

  • 60 min

Składniki:

  • składniki:
    3 szklanki makaronu świderki
    1 serek "Mój ulubiony"
    spora garść jarmużu
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki przyprawy do spagetti
    oliwa do smażenia
    sól
    pieprz

Makaron z jarmużem i serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0s43laq 1. Jarmuż obgotowujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przekładamy na patelnię z rozgrzaną oliwą i lekko smażymy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawę do spagetti, lekko smażymy. Następnie blendujemy, dodając serek na gładką masę. doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. po ugotowaniu odcedzamy , ale nie przelewamy zimną wodą. Wykładamy na patelnię, dodajemy masę z jarmużu, lekko podgrzewamy i podajemy.

Porady

jeśli ktoś nie przepada za smakiem czosnku, możemy go pominąć, makaron będzie wówczas delikatniejszy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy