Makaron z mozarellą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Makaron z mozarellą sprawdza się doskonale jako sałatka, ale także jako danie główne :

  • 40 min

Składniki:

  • opakowanie mini mozarelli
    dwie marchewki
    dwie cebule
    papryka
    200 g makaronu spaghetti
    sos sałatkowy włoski
    olej czosnkowy, olej rzepakowy

Makaron z mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki myjemy, obieramy, kroimy. Cebule obieramy, kroimy w prążki, przesmażamy na odrobinie oleju czosnkowego, tak aby były złociste. Następnie dusimy pokrojoną marchewkę do miękkości. Paprykę przekrawamy, pozbywamy się gniazda, kroimy paprykę w paski, także przesmażamy do chrupkości. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kiedy makaron będzie gotowy przekładamy Go do miski wraz z papryką, cebulą oraz paprykę. Mozarellę odsączamy z zalewy, kroimy, dodajemy do sałatki. Sos włoski przyrządzamy według przepisu z wodą i olejem. Polewamy sałatkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy