WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 19 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 4-5
Składniki:
400 g makaronu,
250 g mascarpone,
100-140 g łososia wędzonego,
5 większych suszonych pomidorów,
garść posiekanego szczypiorku,
większa szczypta suszonego koperku,
pieprz,
sól,
zioła prowansalskie.
Makaron z mascarpone, łososiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotuję al dente.
Pomidory siekam, łososia kroję w paski. Razem podsmażam na niewielkiej ilości oliwy z suszonych pomidorów.
Dodaję mascarpone oraz przyprawy, chwilę gotuję, mieszając.
Sos łączę z makaronem, posypuję szczypiorkiem.
Komentarze