Makaron z maślakami, kurczakiem i czosnkiem

4 (1 ocen)

  • 20 min

Szybkie smaczne danie z wykorzystaniem resztek świeżego czosnku niedźwiedziego i wiosennych maślaków. Danie dla całej rodziny aromatyczne i zdrowe.

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 opakowania makaronu

    20 dag maślaków

    czosnek niedźwiedzi

    2 piersi z kurczaka

    sól

    1/2 szklanki śmietany 30 %

    1 łyżka masła klarowanego

    czosnek 2 ząbki

    pieprz mielony
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z maślakami, kurczakiem i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie . Ugotowany odcedzamy i przelewamy zina wodą. Pierś z kurczaka kroimy w paseczki solimy doprawiamy wyciśniętym czosnkiem i pieprzem. Maślaki oczyszczamy i kroimy w kawałki. Na maśle podsmażamy kurczaka, dodajemy grzyby. smażymy ok 5 min.
  • 2. Dodajemy wcześniej ugotowany makaron. Mieszamy. Dolewamy śmietanę. doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Czosnek niedźwiedzi kroimy drobno i dodajemy do potrawy mieszamy i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować