Makaron z sosem serowo - śmietanowym, prażonymi migdałami i świeżą bazylią

0 (0 ocen)

  • 25 min

Bardzo szybkie i smaczne danie obiadowe, które często przygotowuje jak nie mam zbyt dużo czasu . Polecam

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki podstawowe z zestawu:

    250g ulubionego makaronu (np. kolanka z falbanką, świderki)
    100 g serka topionego kremowego
    100g serka pleśniowego (błękitny lazur)
    25 g płatków migdałowych uprażonych na suchej patelni lub orzechów włoskich

    składnik podstawowy dodatkowy:
    200 ml śmietany 18%

    składniki robocze:
    listki bazylii
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sos serowy Dania z makaronem

Makaron z sosem serowo - śmietanowym, prażonymi migdałami i świeżą bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, w międzyczasie przygotowujemy sos. Podgrzewamy na małym płomieniu śmietanę z serami do ich całkowitego rozpuszczenia. Ugotowany makaron łączymy z sosem wykładamy na talerze, posypujemy uprażonymi płatkami migdałów i dekorujemy listkami bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Makaron Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować