Bardzo szybkie i smaczne danie obiadowe, które często przygotowuje jak nie mam zbyt dużo czasu . Polecam
25 min
Składniki:
Składniki podstawowe z zestawu:
250g ulubionego makaronu (np. kolanka z falbanką, świderki)
100 g serka topionego kremowego
100g serka pleśniowego (błękitny lazur)
25 g płatków migdałowych uprażonych na suchej patelni lub orzechów włoskich
składnik podstawowy dodatkowy:
200 ml śmietany 18%
Makaron z sosem serowo - śmietanowym, prażonymi migdałami i świeżą bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, w międzyczasie przygotowujemy sos. Podgrzewamy na małym płomieniu śmietanę z serami do ich całkowitego rozpuszczenia. Ugotowany makaron łączymy z sosem wykładamy na talerze, posypujemy uprażonymi płatkami migdałów i dekorujemy listkami bazylii.
Komentarze