Makaron z sosem pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • 25 min

Szybki obiad, to jest to.

  • 25 min

Składniki:

  • 30 dag pieczarek,
    pół piersi z kurczaka
    0,5 szkl śmietany 18%
    makaron
    1 średnia cebula
    kostka rosołowaa

    1/4 szkl. wody
    3 łyżeczki mąki
    1 l. wody
    olej
    sól
    pieprz

Makaron z sosem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotuj bulion. Następnie podsmaż pieczarki, cebulkę i pierś z kurczaka. Wszytko oddzielnie. Pierś z kurczaka można przed smażeniem zamarynować w np. Kucharku.

    W międzyczasie ugotować makaron.

  • 2. Po zagotowaniu bulionu, zagęścić woda i mąką. Następnie wrzucić pieczarki, cebulkę i pierś z kurczaka. Zagotować. Ostatnim rzeczą jest dodanie śmietany, ciągle mieszając na małym ogniu. trzymać 2 min. na ogniu.

    Polać po ugotowanym wcześnie makaronie.
    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy