Makaron z pomidorami i pesto z kolendry

4.5 (193 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Coś szybkiego i smacznego do przygotowania po powrocie z pracy...

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • PESTO:
    - oliwa: 6 łyżek
    - słonecznik (uprażony na suchej patelni): 4 łyżki
    - sok z cytryny: 0.5 łyżki
    - kolendra: 1 pęczek
    - czosnek: 1 ząbek
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz czarny: 1 szczypta
    DODATKOWO:
    - makaron (dowolny kształt): 200 gramów
    - pomidorki koktailowe: 200 gramów
    - słonecznik: 5 łyżek
    - kolendra: 0.25 pęczka
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z pomidorami i pesto z kolendry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelnię, razem ze słonecznikiem, wkładamy ząbek czosnku w łupince i smażymy go tyle czasu, ile potrzebuje sonecznik, aby się ładnie uprażyć. Obieramy z łupinki i razem ze wszyskimi skłądnikami pesto umieszamy w wysokim pojemniku, w którym za pomocą blendera doprowadzamy pesto do jednorodnej konsystencji.

    Makaron gotujemy, dodajemy pesto, pokrojone na ćwiartki pomidorki, mieszamy, posypujemy słonecznikiem, kolendrą i podajemy...

    Można dodatkowo podgrzać, jeśli będzie za mało ciepłe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kolendra Makaron Pomidor Słonecznik

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować