Makaron z papryką i pesto

4.47 (177 ocen)

  • 30 min

Przepis Laury Vitale

  • 30 min

Składniki:

  • 2 czerwone papryki,
    2 pomidory,
    por lub duża cebula,
    2 ząbki czosnku,
    4 czubate łyżki zielonego pesto,
    1/2 -3/4 szklanki śmietanki (18, 30 lub 36%),
    kilka łyżek startego parmezanu,
    sól i pieprz (do smaku)
    ugotowany makaron
Wystaw ocenę:

4.47 (177 ocen)

Zobacz również:

Pesto Dania z makaronem Ser

Makaron z papryką i pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę/por i czosnek drobno posiekać. Pomidory pokroić w kostkę, paprykę w paski. Na niewielkiej ilości tłuszczu smażyć paprykę i cebulę, doprawić solą i pieprzem. Po kilku minutach, gdy warzywa zmiękną, dodać pomidory i czosnek. Smażyć kolejne kilka minut. Gdy pomidory prawie się rozpadną, dodać pesto, parmezan i śmietankę. Dokładnie wymieszać, gotować na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Gotowy sos wymieszać z makaronem, posypać parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Papryka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować