Makaron z pesto z suszonych pomidorów

4.49 (180 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Czerwone pesto dla miłośników suszonych pomidorów.

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - makaron farafelle: 1 opakowanie
    - pomidory suszone w zalewie: 0.5 szklanki
    - czosnek w ząbkach: 2 sztuki
    - ser żółty stary: 150 gramów
    - pieprz czerwony ziarnisty: 5 sztuk
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.49 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z pesto z suszonych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
    Do blendera wrzucamy pomidory suszone, czosnek, ser żółty, oliwę z oliwek (można dodać tej z zalewy z pomidorów albo oliwy czosnkowej) - miksujemy, aż do uzyskania jednolitej masy. Pieprz czerwony rozbijamy w moździerzu i dodajemy do masy, przyprawiamy solą i jeszcze chwilkę miksujemy. Jeśli nasze pesto jest za geste dodajemy więcej oliwy z oliwek.
    Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.Po ugotowaniu i odcedzeniu wrzucamy ponownie do garnka, dodajemy pesto, wmieszamy i nakładamy na talerze. Przed podaniem posypujemy jeszcze serem żółtym startym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować