Makaron z rukolą i groszkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Zdrowe jedzenie na talerzu nie znaczy nudne i bez smaku. Przeciwnie! Lekki danie mało kaloryczne idealne na obiad dla całej rodziny jak również dla tych co dbają o swoją linie, a chcą smacznie zjeść.

  • 20 min

Składniki:

  • - około 50 g makaronu świderki pełnoziarnistego
    - 1 mała pierś z kurczaka
    - 2 garści świeżej rukoli
    - 2 garści mrożonej fasolki szparagowej
    - 3 łyżki groszki
    - 3 łyżki kukurydzy
    - 1/3 przygotowanej szklanki wody

    Przyprawy:
    sól, pieprz, czosnek, pół kostki rosołowej, tymianek, rozmaryn, curry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z rukolą i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaron z rukola 4 1. 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu na al dente.
    2. Kurczaka kroimy w większą kostkę przyprawiamy curry (lub inna ulubioną przyprawą) i smażymy około 4 minuty na rozgrzanej suchej patelni.
    3. Do kurczaka dodajemy fasolkę smażymy 2 minuty i zalewamy rozpuszczoną w gorącej wodze kostką rosołową. Całość smażymy, aż do wyparowania wody.
    4. Dodajemy kukurydzę i groszek przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem, rozmarynem i wyciśniętym (lub drobno pokrojonym) czosnkiem. Całość chwilę podgrzewamy.
    5. Przed samym podaniem na gorącej patelni dodajemy rukolę i dokładnie mieszamy.

Porady

Można użyć dowolnego makarony pełnoziarnistego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować