Makaron z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drobno pokrojoną cebulę i czosnek duszę przez chwilę na dwóch łyżkach oliwy, dodaję serek mascarpone, ser feta i kremówkę, energicznie mieszam, aby składniki dokładnie się połączyły i podgrzały.
2.Wędzonego łososia kroję na małe kawałki, część zostawiam do dekoracji, a pozostały wkładam na patelnię. Doprawiam świeżo mielonym pieprzem, dodaję posiekany szczypiorek i delikatnie mieszam.
3.Makaron gotuję w osolonej wodzie według zaleceń na opakowaniu, mieszam z sosem serowo-łososiowym. Dekoruję wcześniej odłożonym łososiem.
4.Gdy sos jest zbyt gęsty dodaję wody z gotowania makaronu lub śmietany. Do sosu nie dodaję soli, bo wędzony łosoś i ser feta są dla mnie wystarczająco słone.
Komentarze