Makaron z tapioką i grzybami

4.5 (176 ocen)

  • 10 min

Takie szybkie dania wspaniale pasują na weekend. mamy czas odpocząć ponieważ dobry obiad to zaledwie 6 min w kuchni. Danie mało kaloryczne i pełne smaku .

  • 10 min

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu z tapioką
    1 garść grzybów mun
    3 ząbki czosnku
    10 pieczarek
    1 pierś z kurczaka - podwójna
    sos sojowy
    sos chili
    1 por
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z tapioką i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron z tapioką zalewamy gorąca woda i odstawiamy. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem i odstawiamy. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Piersi z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w kostkę. doprawiamy sosem sojowym i sosem chilli .
  • 2. Dodajemy troszkę oleju i mieszamy. Odstawiamy. Na patelni podsmażamy zamarynowane mięso,dodajemy pokrojony czosnek, pokrojony por -mieszamy chwilę smażymy. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Chwile smażymy. Dodajemy odsączony makaron i odsączone grzyby mun. Mieszamy. Doprawiamy sosem sojowym do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować