około 300 g makaronu penne
puszka tuńczyka w sosie własnym
3 pomidory
cukinia
pół papryczki chilli
2 krople tabasco
mała cebula
2 ząbki czosnku
łyżka oleju
sól, pieprz
bazylia
Makaron z tuńczykiem, cukinią i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę drobno pokroić i usmażyć na oleju aż będzie szklista.
Dodać posiekane ząbki czosnku do cebuli i chwilę razem smażyć.
2.Cukinie pokroić w paseczki (ze skórką lub bez) i dodać na patelnię, smażyć aż stanie się miękka.
W między czasie ugotować makaron penne al dente.
3.Na patelnię dodać pokrojone pomidory, papryczkę chilli i odsączonego z zalewy tuńczyka.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i tabasco.
4.Na patelnię wrzucić makaron i razem z warzywami i tuńczykiem smażyć chwilę razem, albo ułożyć makaron na talerzu i na wierzch dodać warzywa z rybą.
Ozdobić bazylią.
Komentarze