Makaron z tuńczykiem, cukinią i pomidorami

4.5 (189 ocen)

  • 30 min

delikatny makaron idealny na letni upał

  • 30 min

Składniki:

  • około 300 g makaronu penne
    puszka tuńczyka w sosie własnym
    3 pomidory
    cukinia
    pół papryczki chilli
    2 krople tabasco
    mała cebula
    2 ząbki czosnku
    łyżka oleju
    sól, pieprz
    bazylia
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z tuńczykiem, cukinią i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno pokroić i usmażyć na oleju aż będzie szklista.
    Dodać posiekane ząbki czosnku do cebuli i chwilę razem smażyć.
  • 2. Cukinie pokroić w paseczki (ze skórką lub bez) i dodać na patelnię, smażyć aż stanie się miękka.
    W między czasie ugotować makaron penne al dente.
  • 3. Na patelnię dodać pokrojone pomidory, papryczkę chilli i odsączonego z zalewy tuńczyka.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem i tabasco.
  • 4. Na patelnię wrzucić makaron i razem z warzywami i tuńczykiem smażyć chwilę razem, albo ułożyć makaron na talerzu i na wierzch dodać warzywa z rybą.
    Ozdobić bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować