Makaron z tuńczykiem i pomidorkami w sosie camembert

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ciekawy pomysl na szybki i pyszny obiad ;)

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na 3 porcje
    250 g makaronu wstążki (zielony- szpinakowy)
    2 puszki tuńczyka w kawałkach (w sosie własnym)
    2 sery camembert z pieprzem
    250 g pomidorków koktajlowych
    2 duże cebule (może być jedna czerwona)
    1 pęczek natki z pietruszki
    3 ząbki czosnku
    200 ml śmietanki 18%
    olej
    sól
    pieprz świeżo mielony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z tuńczykiem i pomidorkami w sosie camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z 1 łyżka oleju. ( najlepiej al dente)
  • image-23fuexh 2. Cebule drobno posiekać a czosnek przecisnąć przez praskę. Następnie na patelnie wlać olej, rozgrzać i wrzucić cebulę i czosnek, delikatnie zeszklić. Po czym dodać pokrojone w czwórki pomidorki koktajlowe, chwilę podsmażyć.
  • image-257qem0 3. Następnie wrzucić pokrojony w kostkę camembert z pieprzem, gdy ser zacznie się topić, dodać 2 puszki tuńczyka. Smażyć około 2 min ciągle mieszając. Po chwili zalać śmietanką i zagotować nadal mieszając.
  • image-1n9rkd4 4. Na koniec zdjąć z ognia i dodać posiekaną natkę z pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron rozłożyć na talerze następnie polać sosem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert Cebula Makaron Pomidor Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować