Makaron z tuńczykiem na zimno

4.5 (160 ocen)

Potrawa ta nadaje sie nie tylko gdy są upały, można jeść ją cały rok. Wspaniale nadaje sie na piątkowe spotkanie z przyjaciółmi.

Składniki:

  • - 250 g makaronu świderki
    - 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    - 1/2 puszki z kukurydzy
    - 3 łyżeczki kaparów
    - kilka czarnych oliwek
    - 4 suszone pomidor(z oliwy)
    - 200 g pomidorków koktajlowych(najlepiej mieszanka)
    - olej słonecznikowy
    - sól
    - pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z tuńczykiem na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Do zimnego makaronu dodajemy dokładnie odciśniętego tuńczyka, odcedzoną kukurydzę, kapary, przekrojone na pół oliwki i pomidorki koktajlowe. Pomidory suszone kroimy w kostkę, dodajemy do makaronu. Całość przyprawiamy solą, pieprzem i mieszamy. Dodajemy oleju słonecznikowego i całość delikatnie mieszamy. Podajemy jako osobne danie lub sałatkę makaronową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować