Makaron z tuńczykiem, pomidorami i kukurydzą

4.48 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 3 osób

Smaczne, zdrowe i gotowe w 10 minut :)

  • 15 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 200 g makaronu
    400 g krojonych pomidorów z puszki
    6 łyżek kukurydzy z puszki
    puszka tuńczyka w kawałkach
    dymka ze szczypiorkiem
    łyżka oliwy
    kilka listków bazyli
    szczypta pieprzu i soli
Wystaw ocenę:

4.48 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z tuńczykiem, pomidorami i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente przez około 7 minut.

    W tym czasie siekamy dymkę ze szczypiorkiem.

    Podsmażamy ją na oliwie.

    Dodajemy pomidory, tuńczyka i kukurydzę.

    Podsmażamy przez czas gotowania się makaronu.

    Makaron odsączamy, przekładamy na patelnię i mieszamy z pozostałymi składnikami.

    Doprawiamy solą, pieprzem i porwanymi listkami bazylii.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować