Makaron z twarogiem

5 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 10 min

Danie jest łatwe do przyrządzenia i naprawdę wyśmienicie smakuje. Po prostu niebo w gębie!

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • ● 50 dag makaronu świderki
    ● 75 dag twarogu
    ● 1/2 kostki masła
    ● 3-4 jajka
    ● 3/4 szkl. cukru
    ● op. cukru waniliowego
    ● garść rodzynek
    ● śmietana do polania
Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente.
    Rodzynki sparzamy. Odsypujemy
    2 łyżeczki cukru, resztę
    ubijamy z jajkami i cukrem
    waniliowym. Dodajemy miękkie
    masło (łyżkę odkładamy)
    i ucieramy. Wkładamy twaróg,
    rodzynki i mieszamy.
  • Makaron z twarogiem 2. Naczynie żaroodporne smarujemy
    resztą masła. Wykładamy
    połowę makaronu, następnie
    masę twarogową i resztę
    makaronu. Pieczemy pod
    przykryciem ok. 50 minut
    w temp. 180 °C, aż zrumienią
    się boki. Polewamy śmietaną
    wymieszaną z resztą cukru.

Porady

Najlepiej smakuje na ciepło. Twaróg można zmielić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Notka redakcyjna

PPWS_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować