Makaron ze szpinakiem

5 (140 ocen)

  • 30 min

Proste,szybkie danie na ciepło i na zimno

  • 30 min

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    1 opakowanie szpinaku mrożonego(rozdrobnionego)
    makaron 400 g (gruby)
    śmietana 400g 18%
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    pieprz,sól do smaku
    masło do podsmażenia
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy,odcedzamy.Fileta kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle.Cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy również na maśle
    następnie dodajemy szpinak i dusimy aż woda odparuje,dodajemy śmietanę,mieszamy,czekamy aż się zagotuje.Do makaronu dodajemy usmażonego fileta,szpinak ze śmietaną przyprawiamy solą i pieprzem,dokładnie mieszamy i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować