Makaron ze szpinakiem i kotlecikami

0 (0 ocen)

Danie jest proste do wykonania i bardzo smaczne.

Składniki:

  • 20 dag makaronu wstążki
    250 g szpinaku
    2 łyżki masła
    2 ząbki czosnku
    sól i pieprz
    2 łyżki śmietany

    40 dag mięsa mielonego
    1 jajko
    czerstwa bułka
    sól i pieprz
    łyżeczka vegety
    bułka tarta
    olej do smażenia

Makaron ze szpinakiem i kotlecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy i dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko, doprawiamy solą, pieprzem, vegetą i dokładnie wyrabiamy. Z masy formujemy małe kotleciki obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Na patelni roztapiamy masło dodajemy szpinak, chwilę podsmażamy dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron mieszamy ze szpinakiem i całość podsmażamy jeszcze 5 minut. Makaron podajemy z małymi kotlecikami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy