Makaron ze schabem i warzywami

4.5 (167 ocen)

  • 20 min

Pomysł na pyszny i szybki obiad. Nowe i smaczne wykorzystanie mięsa schabowego.

  • 20 min

Składniki:

  • WYKONANIE: ŁATWE
    PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
    ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ.
    ILOŚĆ PORCJI: 2-3

    Składniki:
    200 g ulubionego makaronu,
    2 plastry mięsa schabowego,
    średnia papryka czerwona,
    20 dag pieczarek,
    250 ml śmietanki 30%,
    czubata łyżeczka mąki,
    2 ząbki czosnku,
    sól,
    papryka słodka,
    papryka ostra,
    tymianek,
    bazylia,
    curry.
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze schabem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuję al dente.
    Mięso kroję w bardzo cieniutkie paski, podsmażam na łyżce oleju z dodatkiem przypraw oraz dwoma ząbkami posiekanego czosnku.
    Po około trzech minutach dodaję paprykę w paskach i pieczarki w plasterkach, chwilę smażę (do momentu zarumienienia się pieczarek).
    Mąkę mieszam ze śmietaną, dodaję do mięsa. Gotuję chwilę na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, do momentu zgęstnienia sosu. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować