Makaron z sosem serowo-jajecznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Ugotować makaron wg. przepisu na opakowaniu lub przygotować makaron z dnia poprzedniego.
2.2. Podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę na łyżce oleju, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, wymieszać podsmażyć.
3.3. Przygotować sos serowo- jajeczny: jaja roztrzepać, dodać tarty ser, śmietanę i zioła do smaku.
4.4. Makaron wrzucić na podsmażoną kiełbasę, wymieszać i parę minut smażyć.
5.5. Następnie dodać sos serowo- jajeczny, wszystko wymieszać chwilkę zostawić by składniki się połączyły. Doprawić pieprzem, solą. Ewentualnie udekorować np. papryczką.
Porady
potrawę należy ciągle mieszać, by nie przywarła do patelni
Komentarze