Makaronowa patelnia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta z kurczaka pokroić na małe kawałki, podsmażyć na patelni na bardzo małej ilości oliwy z dodatkiem 5 łyżek wody. Na końcu doprawić solą i pieprzem.
2.Por i marchew obieramy i myjemy, marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach, a por kroimy na pół talarki nożem.
3.Pieczarki, paprykę myjemy, obieramy, kroimy w kostkę.
4.Por. marchew, pieczarki, paprykę przekładamy do patelni z filetem i wszystko razem dusimy pod przykryciem, dodając 3 szklanki wody, mieszanki przypraw z zupek chińskich i 2 łyżki przyprawy curry.
5.Na samym końcu gdy warzywa są miękkie dodajemy makaron chiński 3 paczki, kruszymy. Jeżeli widzimy,że wody jest mało na patelni bo nam wyparowała to jeszcze dolewamy tak aby makaron zrobił nam się miękki. Smacznego:)
Komentarze