Makaronowa zapiekanka z salami i peczarkami w sosie jogurtowo -majonezowym.

4.5 (176 ocen)

  • 35 min

Smaczna zapiekanka makaronowa, syci i zaspokoi kazdego niejadka. Na obiadi i na kolacje idealna.

  • 35 min

Składniki:

  • Składniki:

    50 dag makaronu
    30 dag pieczarek
    20 dag żółtego sera
    10 deko salami
    pół opakowania groszku konserwowego
    3 łyzki majonezu ,
    4 łyzki jogurtu naturalnego
    sól, pieprz, tymianek , bazylia

Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Makaronowa zapiekanka z salami i peczarkami w sosie jogurtowo -majonezowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odsączyć.
    Przełożyć do większego naczynia.Majonez zmieszac z jogutrem i doprawic przyprawami.

    Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle.
    Salami podobnie podsmazyc .
    Makaron przełozyc do naczynia do zapiekania , polac sosem majonezowo jogurtowym , ułożyć podsmażone pieczarki , salami i posypac groszkiem konserwowym. Wszystko delikatnie Wymieszac . Wierzch posypac startym na tarce żółtym serem.

    Zapiekać około 20 minut w temp 180C.

Porady

czas przyg około 35 minut ilosc porcji -6 cena za porcje -około 1, 40

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować