Makaronowe muffiny z suszonymi pomidorami i kozim serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej wody.
Odcedzamy, przelewamy zimną wodą.
2.Na łyżce oliwy podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy szpinak, dusimy aż zwiędnie, studzimy, doprawiamy solą i pieprzem.
Pomidory kroimy na kawałki, roladkę kozią w kostkę.
3.Śmietankę mieszamy z jajkami, dodajemy makaron oraz pozostałe składniki, mieszamy i wkładamy porcjami do foremek do muffinów (6 sztuk), starając się, aby makaron nie wystawał poza wgłębienie foremki.
Wstawiamy do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i pieczemy 20 minut. Wyjmujemy z piekarnika, odstawiamy na 5 minut, nożem delikatnie oddzielamy muffinki od brzegów foremek i wyjmujemy.
Komentarze