1.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ja na tę porcję użyłam dużej blachy 30 x42 cm.
Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, do jednej dodać 2 łyżki kakao, schlodzić w lodówce.
2.Masa serowa: oddzielić żołtka od białek. Mrgarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym zółtku, do białości. Do utartej masy stopniowo dodawać ser i nadal miksować, miedzy czasie wsypując budyń. Ubić pianę z białek dodając 4 białka, ktore pozostały z kruchego ciasta. Ubitą pianę delikatnie połączyć z masą serową .
3.Piekarnik nagrzac do 190 stopni. Na blachę zetrzeć (na tarce na grubych oczkach) białe ciato. Na ciasto wyłożyć gotowy mak, na mak masę serową, a na górę zetrzeć ciasto kakaowe. Piec ok 50-60 min( zależnie od piekarnika) moj jest bardzo szybki, bo piecze w ok 30 min. Więc staram się przybliżyć czas do podstawowych piekarników.
Porady
Masę serową można podzielić na 2 części jak zrobiłam to ja, do gornej części dodałam odrobinkę czerwonego barwnika sporzywczego :)
Komentarze