Makrelowe trójkąty

0 (0 ocen)

  • 15 min

Witajcie !Dzisiaj stwierdziłem, że jest dzień na wymodzenie czegoś nowego - jeżeli chodzi o kwestie wyglądu !Otworzyłem lodówkę i tak o to powstały makrelowe trójkąty - posiłek z słuszną racją zdrowych tłuszczy, białka i węglowodanów w sam raz na I bądź II śniadanie, zapraszam do przepisu !

  • 15 min

Składniki:

  • -100 g płatków owsianych górskich "Melvit" (Biedronka),
    -120 g białka jaja kurzego (ok. 3-4 białek z jajek rozmiaru "L"),
    -40 g wędzonej makreli "Marinero" (Biedronka),
    -30 g kukurydzy konserwowej (Biedronka),
    -80 g ogórka konserwowego (Biedronka),
    -szczypta oregano,
    -szczypta papryki słodkiej,
    -pieprz kolorowy (może być również zwykły)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Makrelowe trójkąty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy i odważamy produkty.
  • 2. Makrele kroimy drobno, by nie odstawała od reszty składników.
  • 3. Wszystko wsypujemy do naczynia i mieszamy do sklejenia się wszystkich produktów z białkiem oraz przyprawami.
  • 4. Przecieramy patelnie ręcznikiem lekko nasączonym olejem ryżowym.
  • 5. Porcję wykładamy na patelnie i smażymy jak omleta, by obie strony był zarumienione i dobrze się związały.
  • 6. Wykładamy na talerz, po czym oczywiście każdy już w swojej inwencji twórczej tworzy kształt, który mu najbardziej odpowiada:)
  • 7. Gotowe ! Smacznego !

Porady

Wartość odżywcza na 100 g gotowego produktu: Kcl: 152 Białka: 9,8 g Węglowodany: 19,1 g Tłuszcze: 3,9 g Zapraszam na mojego kulinarnego, dietetycznego bloga : https://pasjajedzenieszczescie.wordpress.com/

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować