Malinowa fantazja

4.5 (154 ocen)

  • 60 min

To ciasto zostało przezemnie wymyślone na urodzinki synusia:). Rodzinie i przyjaciołom bardzo smakowało:)

  • 60 min

Składniki:

  • biszkopt: 3 jaja, 3 łyżki cukru, 3 łyzki mąki , 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
    mus malinowy: 4 czubate łyżki musu malinowego, 1 galaretka malinowa
    dodatkowo: paczka biszkoptów, krem karpatkowy, 50g margaryny,pół tabliczki czekolady np. mlecznej
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery

Malinowa fantazja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: białka ubijamy na sztywną pinę ,dodajemy cukier następnie pojedyńczo żółtka cały cas miksując, i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Gotową mase przelewamy do fory wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 15 min w tem. 160 stopni C
  • 2. Mus malinowy: galaretke rozpuszczamy w pół szklaki gorącej wody i wlewamy do rondla w którym znajduję się mus malinowy. Czekamy aż zacznie tężeć od czasu do czasu mieszając
  • 3. krem karpatkowy wykonujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po przygotowaniu dodajemy miękką margaryne i jeszcze chwile miksujemy
  • 4. ułożenie warstw: na wypieczony biszkopt wykładamy delikatnie stężniały mus malinowy na to 3/4 kremu karpatkowego. Na krem układamy ściśle biszkopty i całóść pokrywamy pozostałą masą karpatkową. Na gotowe ciasto ścieramy czekoladę

Porady

Biszkopty można namoczyć w wodzie z sokiem maliowym a mus malinowy zastąpić dowolnym dżemem bądz powidłami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować