Malinowa fantazja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: białka ubijamy na sztywną pinę ,dodajemy cukier następnie pojedyńczo żółtka cały cas miksując, i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Gotową mase przelewamy do fory wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 15 min w tem. 160 stopni C
2.Mus malinowy: galaretke rozpuszczamy w pół szklaki gorącej wody i wlewamy do rondla w którym znajduję się mus malinowy. Czekamy aż zacznie tężeć od czasu do czasu mieszając
3.krem karpatkowy wykonujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po przygotowaniu dodajemy miękką margaryne i jeszcze chwile miksujemy
4.ułożenie warstw: na wypieczony biszkopt wykładamy delikatnie stężniały mus malinowy na to 3/4 kremu karpatkowego. Na krem układamy ściśle biszkopty i całóść pokrywamy pozostałą masą karpatkową. Na gotowe ciasto ścieramy czekoladę
Porady
Biszkopty można namoczyć w wodzie z sokiem maliowym a mus malinowy zastąpić dowolnym dżemem bądz powidłami
Komentarze