Malinowa pychotka

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To smaczne owocowe ciasto robię z mamą, gdy mamy dużo malin.

Składniki:

  • Biszkopt:
    4 jajka
    1 szkl. cukru
    po 1/2 szkl. mąki pszennej i ziemn.
    łyżeczka pr. do piecz.

    Masa malinowa:
    1 kg malin
    ew. cukier
    1/2 l kremówki
    40 dag serka wanil.
    2 łyżki żelatyny
    op. śnieżki

    Oraz:
    2 galaretki malinowe
    2 op. herbatników
    maliny do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Malinowa pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy. Miksujemy z cukrem i żółtkami. Mieszamy z mąkami przesianymi z proszkiem. Pieczemy (blacha 31x23 cm) 30 minut w temperaturze 180 °C.
  • 2. Maliny miksujemy (ewent. słodzimy). Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki wody. Schłodzoną kremówkę ubijamy ze śnieżką. Miksując, dodajemy
    serek, maliny i żelatynę. Odstawiamy. 3/4 tężejącej masy wylewamy na
    biszkopt. Przykrywamy herbatnikami i resztą masy.
  • 3. Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Ciasto dekorujemy malinami i zalewamy tężejącą galaretką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować