Nie ma nic prostszego jak te małe pyszne słodkości. Do środka można dodać dowolne dodatki aby za każdym razem smakowały inaczej. Do tego robi się je w pół godziny!
Składniki:
165g mąki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
160g masła w temp pokojowej
2/3 szkl c. pudru
2 łyżki c. waniliowego
3 jajka w temp. pokojowej
2/3 tabl. białej czekolady
ok 15 dag malin
c. puder do posypania
Malinowe muffinki z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę i proszek do pieczenia przesiać.
Masło utrzeć na puch z dodatkiem c. pudru i waniliowego. Cały czas ucierając dodawać po 1 jajku. Dodać mąkę i wymieszać łyżką do połączenia się składników.
Czekoladę posiekać i dodać do ciasta, wymieszać.
Formę na muffinki napełnić papierowymi papilotkami. Nałożyć ciasto do 2/3 wysokości i powtykać po 3 maliny.
Piec ok 20 minut w 180 stopniach (do tzw. suchego patyczka).
Posypać c. pudrem.
Komentarze