Malinowe placuszki z białym serem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Puszyste, smakowite, pachnące latem placuszki to idealna propozycja na śniadanie lub podwieczorek.

  • 20 min

Składniki:

  • 250 g pełnotłustego sera białego
    ½ szklanki kaszy manny
    2 jajka
    2 łyżki miodu
    3 łyżki oleju rzepakowego
    1 szklanka malin
    Sól
    Olej rzepakowy do smażenia

Malinowe placuszki z białym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser, kaszę manną, żółtka, miód i olej rzepakowy zmiksować mikserem na jednolitą masę.
  • 2. Maliny lekko rozgnieść widelce i dodać do sera. Wymieszać.
  • 3. Do masy dodać białka ubite z odrobiną soli i delikatnie połączyć wszystkie składniki.
  • 4. Placuszki smażyć na patelni teflonowej na rozgrzanym oleju. Odsączyć na ręczniku papierowym.
  • 5. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy