Malinówka z miodem

4.5 (158 ocen)

  • 30 min

W mojej piwniczce, oprócz tradycyjnych przetworów z owoców i warzyw, nie może zabraknąć nalewek i likierów.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg malin
    600 ml spirytusu
    0,5 szklanki miodu akacjowego
    0,5 kg cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Napoje Nalewki

Malinówka z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny zalać spirytusem i odstawić na około 5 tygodni. Po tym czasie płyn zlać do butelek i odstawić, a maliny zasypać cukrem i zalać miodem. Odstawić na kolejne 5 tygodni. Syrop odcedzić, wymieszać z powstałym wcześniej płynem i rozlać do butelek. Odstawić w chłodne i ciemne miejsce na minimum pół roku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Nalewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować