Malinowy obłęd – czekoladowy sernik na zimno z malinami

4.5 (170 ocen)

  • 40 min

Uwielbiam maliny, a z sernikiem to już po prostu poezja. Serniczek bardzo prosty w wykonaniu, zajmuje nam zaledwie 40 minut.

  • 40 min

Składniki:

  • Spód:
    300 g ciasteczek maślanych czekoladowych
    150 g masła
    4 łyżki adwocatu
    Masa serowa:
    500 g serka waniliowego z wiaderka
    0,5 szklanki cukru pudru
    1,5 łyżki kakao
    2,5 łyżki żelatyny + 1/3 szklanki wody
    Masa malinowa:
    2 szklanki malin
    1 galaretka o smaku owoców leśnych
    500 ml wody
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Malinowy obłęd – czekoladowy sernik na zimno z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasteczka rozdrabniamy w blenderze. Masło rozpuszczamy w garnku. Przelewamy do pokruszonych ciasteczek, dolewamy alkohol i dokładnie mieszamy. Dno tortownicy o średnicy 22 cm smarujemy masłem i delikatnie obsypujemy bułką tartą. Masą wykładamy dno tortownicy i wstawiamy na 20 minut do zamrażalnika. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody. Ser miksujemy z cukrem pudrem i kakao. Wlewamy przestygniętą żelatynę i miksujemy do połączenia się z masą. Przelewamy do tortownicy. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Galaretkę rozpuszczamy w 2 szklankach wrzątku. Gdy delikatnie przestygnie dokładamy do niej maliny. Po delikatnym stężeniu przelewamy na masę serową. Chłodzimy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować