Marynowana z cebulą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To świetny dodatek do kanapek lub obiadu. Warto więc zgromadzić w spiżarni zapasy cukinii na całą zimę.

Składniki:

  • ● 3 kg żółtej i zielonej cukinii
    ● 1 kg cebuli
    Zalewa:
    ● 6 szkl. wody
    ● 1,5 szkl. octu 10-proc.
    ● szkl. cukru
    ● kilka ziaren pieprzu
    ● 2 liście laurowe

Marynowana z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie myjemy i kroimy
    w plastry. Solimy i odstawiamy
    na 2 godziny. Cebule
    obieramy, kroimy w plastry
    i solimy. Odstawiamy na godzinę.
    Warzywa osączamy
    i mieszamy.
  • 2. Zalewę zagotowujemy.
    Dodajemy warzywa, gotujemy
    10 minut. Wkładamy do
    słoików, zakręcamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

ppws_07-2010

Komentarze

Podobne przepisy